Livrädd.

Det går åt helvete med Sverige. - Oh nej, vad säger jag. Överklassen kommer det ju gå fin-fint för. De som tjänar helt åt helvete mycket och kan köpa sig till precis allting. Resten är ju bara arbetarklass, de behöver ju inte räknas till Sverige. De är ju bara hemma och låtsas vara sjuka ändå.

Jag tycker att ungdomarna är en ren skam. Alla som röstat på alliansen. De förstår ju inte ett jävla piss. Men okej, de med heltäta föräldrar. De kommer väl jubla i fyra år nu, för att deras fina lilla familj kan utöka sitt företag ytterligare, betala mindre i skatt och ändå fixa allting. De har ju inte behov av de där hemska bidragen som folk bara lever på ändå.

Och det är ju helt underbart att barnen ska ha betyg i sexan. För det hjälper ju till så att de kan utvecklas tidigare, tränas inför det stenhårda arbetslivet redan som barn. Det är ju då pressen skall komma, de skall ju bli bäst, smartast och klara sig bäst.
Att de kommer att tävla om betygen och sätta press på varandra, de klart de inte gör? JO. Om man redan är för omogen för att hantera ett betyg när man är fjorton år. Hur ska man då hantera den som tolvåring. Som den lilla killen man är som spelar bandy på rasterna, eller som den lilla tjej man är som precis kommit på att det kittlar i magen när killen i paralellklassen går förbi.

Att studenter röstar på moderaterna är ju bara sjukt. Bye bye, bostadsbidrag. Bye bye, chansen till högre studiebidrag.

Allt arbetarna byggt upp, allt de lyckats förändra, skapa. Det kommer raseras under den stora vågen av överklassherrar med dollartecken i ögonen. Klyftorna kommer utökas, åh de kommer utökas. Sjukhusen kommer börja privatiseras. Skolorna kommer börja privatiseras. De med pengar kommer kunna få det bästa, de har ju pengar. De kommer kunna utbilda sina korkade överklassbarn med bakåtslick i landets bästa skolor, de kommer få den bästa utbildningen. Och arbetarbarnen får slåss om de kommunala skolorna. Som bara kommer få mindre pengar, som bara kommer bli sämre.

Jag är besviken på folk som inte bryr sig. Till nästa val ska vi få rösta. Kommer folk ha börjat förstå att de måste engagera sig i politik? Att det inte är något man fnyser åt, för att sedan vända sig mot sin veckorevyn eller sin skvallertidning. Vi är Sveriges framtid, hur i helvete ska det gå om vi inte bryr oss om politik?! Det är inte något som bara vuxna sysslar med, det är inte något som man kan strunta i. Något som känns tråkigt, löjligt, töntigt. Något som den där jävla tjejen som ska vara så bra i allt sysslar med. Politik är inte heller speciellt svårt. Det gäller bara att försöka förstå, inte vara så jävla slapp & bara bry sig om nästa helg.

Jag är rädd för vad de här åren kommer innebära. Jag är tvärsäker på att alliansen inte kommer klara arbeta tillsammans, de kommer inte kunna enas. Och om fyra år har folket förstått att de gjorde fel. Att den där förändringen de var ute efter inte var så jävla bra.
Det som skrämmer mig mest är att de kommer ha förstört så jävla mycket. Och det kommer ta så lång tid att bygga upp det igen. Det är nu som vi socialister faktiskt kommer kunna visa hur starka vi är. Vi tänker inte ta det här. Vi kommer komma tillbaka.

Nu går jag med i ung vänster igen, jag tänker ta det här på allvar. Och det borde alla andra med göra. För till nästa val, då kommer det vara annorlunda. Vi går in i en ny tid nu, ni ska få se vad den innebär.

Åt helvete med högern.


Kommentarer
Postat av: karoliiiina.

du borde fanimej varit med i tv och debatterat mot Fredrik Reinfelt. då hade han inte haft så mycket till försvar. jag hoppas du blir nästa stadsminster, för då kommer nog vi få ett bra sverige. tack å hej :)

2006-09-18 @ 18:48:57
Postat av: nicole.

hahaha! tack karro. (;

2006-09-18 @ 20:14:26
Postat av: bella.

Ska vi flytta utomlands, och titta på nyheterna då Sverige går under?

2006-09-19 @ 10:14:25
Postat av: Anonym

Du pratar om att det samhället arbetarna byggt upp kommer raseras av borgarna. En stilla undran apropå det- menar du det samhälle som byggts upp av de "arbetarna" som har en rik godsägare som partiledare, är det det samhället du syftar på?

2006-09-24 @ 20:17:54
Postat av: Anonym

Varesig det är det samhället eller inte som jag syftar på är du inte värd att få reda på, så länge du inte säger vem du är. då kan vi diskutera.

2006-09-24 @ 21:04:25
Postat av: PÖLSA

MAUD!

2006-10-06 @ 20:27:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback