Boktips, clownhemligheter och ett festival-adjöEn viskning om bruna nyanser, regnstänkta rosor och barfotadagar.
Imorgon åker jag till hultsfred och jag hoppas att vi ses där.
Antagligen i en vattenpöl eller under ett paraply, kanske i en gnutta
solsken eller på en filt.

Och just det ja, jag är hemskt sugen på lite tips igen.
Era favoritböcker? Fotografer? Bloggar? Städer?
Det vore så himla fint.

För jag vet en tjej som inte kommer vara dödslycklig när hon kommer
hem från årets första festival. Hem till spökstaden och hela-dagen-hela-veckan-jobbet.

Adjö & kladdigt läppavtryck.

Kommentarer
Postat av: Lukas

Nog för att jag kan gissa att genren inte är din favorit, men jag kan tipsa om bokserien "Sanningens svärd" av Terry Goodkind.En fantasyserie som, till skillnad ifrån alla andra:

- är fängslande redan ifrån början

- inte innehåller tusen olika karaktärer man ska memorera i början

- är otroligt välskriven.Jag läser den på svenska, men jag kan tänka mig att den är ännu underbarare på engelska.Ha så kul på Hultsfred, hoppas vädret håller sig där som på Arvika.

2009-07-07 @ 07:22:17
Postat av: Bea

Jag gick igenom Sandra's (metrobloggen.se/niotillfem) boktips här om dan och beställde hem Gunnar Ardelius - Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket. Den verkar så oerhört fin.

Postat av: Nicole

Lukas: Jag älskar fantasy! Tack så hemskt mycket. Och ja, arvika-väder är bara att drömma om. Jag är glad så länge det håller upp med regnet.

Bea: Då gör jag som du och beställer den också när jag kommer hem. Tack!

2009-07-07 @ 10:21:21
URL: http://lyckorusimagen.blogg.se/
Postat av: Oskar

Då tipsar jag om Jonathan Safran Foers "Extremt högt och otroligt nära", Carl-Johan Vallgrens "Den vidunderliga kärlekens historia" och John Kennedy Tooles "Dumskallarnas sammansvärjning".Den förstnämnda utspelar sig i efterdyningarna till 9/11, och handlar om en liten pojke vars far gick bort i katastrofen. Grymt fyndig och annorlunda bok!

Vallgrens bok är ungefär som en saga. Den handlar om en vanställd och döv dvärg, men som i gengäld har en slags telepatisk förmåga. Utspelar sig i 1800-talets början. Det häftiga med denna (och alla Vallgrens böcker!) är författarens förmåga att trots att språknivån är enormt hög med svenska mått mätt, så blir texten aldrig torr och trögläst.

Bok nr 3 handlar om den överviktige besserwissern Ignatius O'reilly och hans förehavanden i New Orleans. Den absolut roligaste bok jag någonsin läst! Belönad med pulitzerpriset, vill jag minnas.Själv plöjer jag en halvintressant Hitler-biografi, men längtar redan till nästa bok. "Öster om eden" eller "David Copperfield" står det mellan i nuläget. Ha så kul i Hultsfred! Själv siktar jag på Emmaboda och Way Out West.

2009-07-07 @ 17:03:26
Postat av: lisa

åh. ha det fint på hultsfred. synd att du inte var på bästaste arvika! och synd att jag heller inte kunde komma förbi den butiken du jobbade i (förkyld - är fortfarande).jag skulle nog tipsa om bokserien "sagan om klanen Otori" av lian hearn det är fem böcker (jag har bara läst 4 av dem). den handlar om japan och klaner. och kärlek. man får dessutom läsa den ur flera olika vinklar. både från pojken och flickans.

jag skulle också vilja tipsa om en fotograf: denise grünstein. googla på henne och du dör nog. från himla vackert till hemskaste hemskt.puss

2009-07-07 @ 18:28:36
URL: http://gogopop.blogg.se/
Postat av: Camilla

Jag skulle vilja tipsa om fotografen Ryan McGinley. http://www.ryanmcginley.com/photographs.php Själv blir jag så lycklig av hans bilder, speciellt den med alla nakna människor i trädet. De ser så fria ut på ett sätt som jag bara älskar! Värt att bläddra igenom tycker jag i alla fall.Och jag blir så avundsjuk på alla som försvinner iväg till hultsfred nu. Kom precis hem från Arvika och har bara kunnat konstatera att vardagen som vanligt är hundra gånger tråkigare än innan, nu när man har de lyckliga festivaldagarna att jämföra med... ;)

2009-07-08 @ 21:38:10
Postat av: Angelicapangelica

Något som borde komma till nytta:Michel Faber - Sugar, kvinnan som steg ut ur mörkret

Klas Östergren - Gentlemen

(Klas Östergren - Gangsters)

2009-07-10 @ 01:34:50
URL: http://dansipresens.blogg.se/
Postat av: Sabina

Bok: Vilken som helst av alla Paulo Coelhos böcker.Fotograf: Hans Hammarskiöld (ett litet urdrag ur hans arkiv: http://www.nationalmuseum.se/sv/Om-Nationalmuseum/For-press-och-media1/Pressbilder1/Profiler-Hans-Hammarskiold/ ), Lara Jade ( http://www.larajade.co.uk/high/ ), Antonio Ysursa ( http://cameradude.deviantart.com/ ), och två till vars namn är okända: http://oprisco.deviantart.com/ & http://dim-baida.deviantart.com/ .Stad: Edinburgh.Hälsa Regina Spektor från mig. Puss.

2009-07-11 @ 13:01:24
URL: http://whenbirdsfly.blogg.se/
Postat av: BElle

älskade av Toni morrison

och alla av majgull axelssons böcker!!

de är superbra böcker, kunde inte ens läga dem ifrån mig!! :)

2009-07-12 @ 15:52:45
Postat av: vaknar

Jag håller med Oskar. Både Extremt högt och otroligt nära och Den vidunderliga kärlekens historia är alldeles otroligt fantastiskt jättebra!

2009-07-16 @ 06:48:05
URL: http://www.jagsover.se
Postat av: lisa

aw. så lite så. åh, men jag antar att du uppstod igen? (:

2009-07-19 @ 13:36:00
URL: http://gogopop.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback