Om hjärtat, om det trötta hjärtat

Jag trodde att revbenen skulle spricka och lungorna skulle implodera. Jag trodde att jag inte skulle kunna öppna dörren, gå ut ur bilen och låta dig köra iväg. Jag trodde att du skulle behöva lämna över mig som ett trasigt paket i någons famn. Jag trodde att eftersom jag ligger och flyter strax ovanför ytan, skulle det här innebära drunkningsdöden.
Kanske brister det när jag ber dig att köra hem mig igen. Kanske brister det när jag frågar om du är helt säker på det här. Kanske brister det när jag öppnar bildörren och fyller lungorna med den iskalla vinterluften. När jag kommer på att jag inte får andas luften ovanför ditt bröst längre.
-
Inget har gått sönder än. Min mamma kramar mig och försöker applicera sjukdomstillstånd på mitt lugn, någon annan föreslår försynt att jag kanske inte fattat det än. Men jag förstod allting för flera veckor sedan. Och jag är inte trasig, jag är trött. Trötthet går att bota och den hjärtesorg som flanerar just nu kommer blekna. Jag kommer sakna de bruna armarna och de skrynkliga skjortorna. Jag kommer sakna någon som ständigt undrar vad jag vill äta, de färska kryddorna jag aldrig skulle köpt själv, nackhåret och de mjuka, varma kramarna. Det finns hundratals saker jag kommer sakna.
-
Men jag känner ändå, att nu finns inget att förlora. Nu kommer våren snart, nu kommer varmare nätter och nya människor. Någonstans känns det rätt och någonstans känns det som om jag avslutat ett fint kapitel, bara för att kunna börja på ett nytt. Jag ångrar ingenting, men nu har jag bestämt mig för att bli sådär lycklig som jag var innan tvåtusennio kom och rev mig i bitar.

Kommentarer
Postat av: Natte

ALL IN min bästa lillasyster!

2010-02-28 @ 23:39:01
Postat av: Milena

Åh, gosh vad jag känner igen mig i det här. Ett lugn som gränsar till känslokyla där man förmodligen normalt sett borde vara ledsen och gråta etc, men ett ganska tacksamt sådant lugn, och vårpepp. Känns skrämmande mycket som att läsa sina egna tankar!

Postat av: E

Jag håller med Natte! Jag saknar ditt glada och våren kommer bli.så.jävla.fab.

2010-03-01 @ 00:50:19
URL: http://hallelujaliksom.blogspot.com
Postat av: Olivia, the one and only!

Gud va fin bild! Du som fotat?

2010-03-01 @ 12:18:46
URL: http://thesimplegirl.blogg.se/
Postat av: Sara

♥ det är andra gången mitt hjärta når bristningsgräns och produkten blir tårar. Och detta under en period på några minuter. Me love you sötaste sockersmulan och ibland vill vi kramas mina tårar och jag. Därför vill jag bara påminna dig om att jag är en stor tjej. Och stora tjejer kan ge mindre tjejer kramar också, och lite skratt, kanske annat som behövs för stunden. Bulle? :) Mig finns här för dig som är där ♥

2010-03-01 @ 12:33:12
URL: http://sarasbegrundan.blogspot.com
Postat av: karolina

det är svårt, så fruktansvärt svårt. Men trots att det inte känns som man andas eller har något att andas för, så andas man.

2010-03-01 @ 12:33:32
URL: http://karsing.blogg.se/
Postat av: Olivia, the one and only!

Tack så mycket!

Gud då måste jag bara säga att jag tycker du är väldigt duktig!

2010-03-01 @ 12:44:31
URL: http://thesimplegirl.blogg.se/
Postat av: Johanna Af Apel

Åh, jag är lite ordlös här. Det här var bara så oerhört vackert och hoppfullt. Alltså, du. <3

2010-03-01 @ 18:57:14
URL: http://afapel.devote.se
Postat av: Kalle Winroth

Känslosamt, personligt och bra skivet. Våga vara mer transparent - Stå för det du tänker och tycker. See you around!/Kalle Loudfarmer

2010-03-03 @ 01:25:14
URL: http://www.loudfarmer.com
Postat av: Lena

vilken himla fin blogg, jag blir alldeles förälskad! :)

2010-03-03 @ 23:57:15
URL: http://moeller.blogg.se/
Postat av: Nicole

Tack snälla, rara ni för uppmuntrande och söta ord. Åh. Fina. Ni.

2010-03-04 @ 16:38:22
URL: http://lyckorusimagen.blogg.se/
Postat av: felicia

du skriver så fint.

2010-03-09 @ 12:07:55
URL: http://tigerlilys.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback