Minnesögonblick

Jag vet hur det är att ligga på någons arm och känna att man endast lånar tiden. Man har vilat huvudet på den armen tusen gånger förut och man vet att det inte är han och jag längre, det är förbi, men nu ligger man här och om man bara blundar kan man för några sekunder låtsas att allting var som förut. Varenda hudpartikel sträcker sig utåt och hjärtat slår i otakt. Det är vemodigt och man pratar lugnt och ler och kanske rör vid varandras händer. Men bara snuddande och innan man reser sig upp så lägger man kinden mot hans och känner den välbekanta doften av hans hud och mintiga schampoo. Minnet av en sommarnatt susar snabbt förbi och sen kliver man ur sängen, rättar till klänningen, vänder sig om och betraktar honom en stund.
Han ligger kvar och har inte rört armen, han ler och kisar med ena ögat och hjärtat går inte sönder, för du har byggt dig själv hel igen och du kan gå därifrån och du kan tänka: jag ångrade inte en enda sekund av oss två. Du vet att han vissa ögonblick gjorde dig tusenlycklig och du vet att han andra ögonblick stal dina drömmar och dina andetag och du vet att han är en av de finaste du vet och kanske kommer känslorna aldrig helt promenera iväg från ditt blodomlopp, men du är menad för någon annan.

Kommentarer
Postat av: lina

åh så fint. jag får ont i hjärtat, på ett bra sätt.

Postat av: Linnea

väldigt väldigt fint skrivet. jag blev berörd på något mysigt sätt!

2010-06-09 @ 18:18:24
Postat av: Cecilia

Detta har jag saknat på något märkligt sätt. Fint!

2010-06-09 @ 21:24:57
URL: http://dolkis.blogg.se/
Postat av: klara

helt underbart.

2010-06-09 @ 22:38:39
Postat av: Johanna Af Apel

Åh, så underbart.

2010-06-13 @ 14:09:06
URL: http://afapel.devote.se
Postat av: Hanna

Och det är så svårt sånt där, så himla jävla svårt. Det kan vara så svårt att förstå att man är hel ändå, och bara våga gå. Fint, kram!

2010-06-14 @ 14:42:36
URL: http://blackrainbow.blogg.se/
Postat av: Nicole Margit Pernklint

Ni är så himla fina allihopa! Jag kan inte annat än att slänga lite hjärtan runt omkring er.

2010-06-14 @ 23:24:59
URL: http://lyckorusimagen.blogg.se/
Postat av: Josefina

Du skriver så bra det jag känner inuti. Fin på någotvis, är den där känslan av att inte vara ensam. Tack för det natthopp som infann sig i mig, alldeles nyss, på grund av dig, Nicole.

2010-06-15 @ 00:46:19
URL: http://josefinafeurst.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback