Jag syr in drömmarna i mina fickor.

image95

Den här hösten har varit smärtsam. Det är så det känns nu i vilket fall som helst. Kanske ser jag det ur ett helt annat perspektiv när jag sitter och knaprar på en pepparkaka, med båda händerna som jag brukar, och kikar ut på slasket och de hyperstressade människorna som trasslar in sig i hämta-på-dagis & juklappsnören. Kanske kan jag le åt den där kärleken och vibrationerna innanför nyckelbenen och tänka att det var det värt. Det är viktigt att känna kärleksvärk & samla tårarna i en burk.

Det jag avskyr allra mest är meningslösheten. Det skulle kunna döda mig varenda gång den dyker upp. Jag försöker kväva den med min dunkudde så fort jag hör de tassande stegen, men ibland hoppar den på mig bakifrån och jag blir på tok för överrumplad och då faller allt. För vad spelar det för roll att köpa tre par nya skor varje månad, vad spelar det för roll att jag äntligen fick den där kameran och egentligen, vad är det för mening med att ens gå upp på morgonen?

Men med lite ny musik, lite färgglada bilder & lite filmkärlek. Så vaccineras jag på ett ögonblick och även om det inte är så tillförlitligt, så håller det ett tag. Och jag är faktiskt lycklig. Jag står på tå och klappar ivrigt i händerna när jag kikar på framtiden och jag kan inte vänta tills jag får gå på det där planet.

För sista gången tar jag fram den där förbannade nålen och syr igen sömmarna. För jag skall säga dig att det finns inte så mycket kvar av mitt sargade tyghjärta.

Jag är inte så bra på att låtsas.

Ikväll skulle jag vilja poppa ett badkar fyllt med popcorn och placera en sådandär liten 70tals-tv på handfatet, dricka hallonsoda i champagneglas och se på Desperate Housewives.
När popcornen sedan sväller i magen och hallonsodan klibbar på klänningen, ska jag ta tåget som aldrig kommer att åka och ta mig långt härifrån. Jag skulle kunna dansa på irländska pubar (fast jag inte kan dansa alls, fast jag ska nog lära mig polka för det låter ganska fint) och låtsas att jag kan sjunga när jag får lift av en stilig lastbilschaufför. Jag vet självklart att sådana inte finns, fast efter någon svart öl i ett glas med ett konstigt perspektiv, så existerar de faktiskt. Jag kallar det fantasi, så låt mig vara.

Jag försökte att kopiera in mig (ctrl+v) i min vardag igen. Kanske skulle det fungera om jag låtsades som ingenting. Att en svarthårig tjej och nakna bröst i en okänd lägenhet i en storstad, just precis en torsdag, inte spelade någon roll. För alla handlingar är inte menade & jag är en sådan förstående tjej med så mycket brunnar i mitt rum. Ni vet de där djupa brunnarna som man kastar ner alla problem & fällda tårar i. De kommer till landet ingenstans och jag behöver inte bekymra mig mer om förlorad, salt kroppsvätska.

Ännu en gång misslyckades jag & alla diabilder spelas upp i huvudet gång på gång.
- Det är en annan slags fantasi & inte alls lika vacker.

Hjärtvärk.

Egentligen så är orden felsatta. Egentligen så är det här bara ständig hjärtvärk. Som inte hjälper med en alvedon, som inte hjälper med en klapp på axeln, som inte hjälper med att sova, att vakna upp till en ny dag. Det hjälper att lyssna på sina vänners hårklagan, att lyssna på äventyr i England & att drömma om de kommande. Hjärtvärk är det värsta man kan råka ut för. Det gör ont & man kan inte ens gå till doktorn. Bara intala sig att det faktiskt inte är kroniskt, det är mer som en förkylning. Och det går över. Man får klä sig varmt och fortsätta framåt.

Syrefattigt hjärtskal


Allt slutar upp i tomrum
det är ingen idé att älska
inte någon
vi är alla tomma rum

Att öppna upp helheten
att släppa in någon annan
resulterar bara i fler tomma rum

Där mitt hjärta en gång satt
sitter nu en vakuumbehållare
och i venerna rinner de krossade delarna

Allt har spruckit upp
jag tappade snöret till min själ
och allt svävade upp i luften

Pusslet föll till golvet och alla minnen spreds ut

.

Allt kan ta slut på ett ögonblick. & det gjorde det.

Sagovärldar på bakgården.

image93
Igår hittade jag en magisk plånbok. Jag tror att den var av siden, fast jag är inte riktigt säker. Den kändes annorlunda, fast det kanske beror på hur siden växer. Om det nu är en växt, för jag skulle kunna tänka mig att siden växer på buskar. Ungefär som bomullsbuskar, men nu fantiserar jag mest. Plånboken var röd. Det som var bra med plånboken är att man kunde köpa allt med den. Fast den hade inga pengar. Det var något helt annat och det var just det som gjorde den magisk.

Jag har inte köpt någimage92ot än, men jag planerar en hel del saker som jag tänker införskaffa. För det första ska jag köpa helt problemfri kärlek. Inga fler paniknätter när alla ord bara bubblar & vill upp & ut ut ut, fast det inte går för det finns ingen som lyssnar för han har somnat och är ganska trött på det här just ikväll. Att han menar att vi kan ta det en annan natt eller till och med en morgon. Men han förstår ju inte att då har jorden redan snurrat för långt och det är försent.)

Jag är ganska bra på att tänka för det mesta. Ibland tänker jag inte alls och ibland är jag bara en kvinna med hormoner och chokladpudding i mungipan. & ibland så är jag med i tidningen, då skriver jag inte om sådanadär bra grejer, som att vara ambitiös eller att göra bra saker för samhället. Nej då blir det mest något väldans konstigt om rosa hamsterhjul & att känna sig dålig. Ni vet, tappa motivationen. Fast man kan ju läsa ändå & känna sig lyckad om man inte känner igen det alls. Tidningen kom idag, där är jag. & en bild med ja. Man kan ju kika.

(Jag har ljugit igen. Jag måste sluta ljuga i den här bloggen. Jag har inte hittat någon plånbok alls. Jag vill bara att saker ska vara lite enklare än vad de är & då är det ganska lätt att börja fantisera. Men man vaknar ju ändå tillslut, hur man än gör.. Det är det som är det värsta med att vara på riktigt. Tur att ingen märker paranteserna, de är ju hemliga.)

Paragraf 3 - du är psykstörd lilla vän.

Om man skulle tänka att dagarna är diagonala, så skulle dagen tvärs till höger vara den dagen som jag springer ut i ingenstans & fotar ignorans, pensionärsdans och allt förutom rimlig sans. De där vilsna själarna i Berlin som jag pratade om, de finns inte. Det var något jag hittade på och ett ursäktande för att jag ljuger, men vad är egentligen definitionen av sanning i den här världen? Ja, världen ska jag väl egentligen inte uttrycka mig om, jag har mest sett Kinna och det är någon förvrängd bild av att leva i idyll, nostalgi och misslyckade krogrundor på en och samma gång.

Det är undertryckt bitterhet, överdådigt outtröttligt ordbajseri i en klänning som kliar minst lika mycket som att det är irriterande att komma på sig själv vara bitter från första början. Men det är ju sådant som man blir frustrerad på sig själv över, när man tänker tankar som att vem fan skulle vilja kyssa törnrosa efter hundra år? Men inte tänker prinsen så långt som till dålig andedräkt. Och säkerligen så är hon totalförvirrad när hon vaknar och har säkert åldrats i huvudet, för jag menar hjärnverksamheten lägger ju inte ner under sömn.

Åh vackra, porslinslena törnrosa med alzheimers - kom så lever vi lyckliga i alla våra dagar.

SÅ FAN HELLER.

Rymdstjärnorna & höstfärgerna.

image91 Tänk att en sådär halvkylig morgon som kläs i underbara solgardiner kan göra mig på bra humör. De senaste dagarna har dragit ner mig på jorden igen och jag känner marken jag promenerar omkring på, en känsla jag höll på att glömma. Jag är inte bara lättskrämd, jag är som ett asplöv ibland. Men visst, det är jag och jag jobbar på det. Jag & alla geometriska former.

Men här sitter jag med en ändå sprudlande magkänsla, dricker min vanilj/chai-latte och fingrar på synonymordboken. Tänkte göra ett försök till att skriva på det där väldiga projektarbetet och kanske hitta ett nytt favoritord.
Tankarna har snurrat omkring och ofta fastnat vid att flytta. Små bubblor som svävar omkring i huvudet för att sedan spricka och släppa ut ord som; lägenhet, egna bestick, färgglada ljus och en garderob bara för skor. Och tänk så mycket jag skulle gett för en balkong med rutiga filtar, två koppar varm choklad & tre långa samtalsämnen. Hösten behöver inte vara en lång grå, fimpluktande evighet som bara verkar vacker när man kikar ut på den. Träden, löven, grusgångarna och take away-latte kan vara precis lika mysigt som det låter.

Och det är inte hela världen om man får springa till bussen.