Pianotangenter och författarblickar.



Jag är snart nitton år och jag är livrädd för att vara ensam hemma. Jag tänder lamporna i varenda rum och sätter på musik. Sjunger för mig själv och undviker fönster. Helst sitter jag uppe tills det ljusnar och går sedan med triumf i stegen mot sängen.
- Ha, jag överlevde alla mördare och spöken i hörnen. Och nu är det grådimmigt och inte alls lika skrämmande.
Inatt orkar jag inte sitta uppe tills det ljusnar, för det är inte sommar längre. Det kändes när jag promenerade hemåt idag. Vinden kändes annorlunda och det luktade höst. Trädgrenarna rörde sig oroligt och himlen var sådär påtagligt nära med sitt mörker. Små tavlor på asfalten och springsteg ända fram till dörren.

Jag fick inte fatt i några böcker. Jag letade inte ens. Jag ångestshoppade istället. Ville inte ens kolla vad jag köpt. Det enda jag gillade var min senapsgula stickade mössa. Så jag gjorde åt onödiga pengar. Och nu sitter Moliére, Dostojevskij, Goethe, Strindberg, Kafka och Cervantes och skrattar åt mig. Du fåfänga flicka, ett misslyckande för världen, skriker de i kör. Imorgon, mumlar jag. Imorgon, ska jag fixa så många böcker jag bara kan. Nu ska jag ta mig ut på en promenad med Emil Jensen i öronen och Tildas koppel i högerhanden.

Förhoppningar och pirr i benen, nästa vecka börjar något spännande.

Kommentarer
Postat av: Teodor

Om Kafka anser att man är misslyckad måste det nästan räknas som lite av en vinst.

2008-08-28 @ 00:43:20
Postat av: Jenny

Demoner finns i varje hörn, varje dag - alltid. Fast det är lugnt läskigast när det är mörkt.

Och böcker är överskattat (kanske inte Moliére, han är ju kul men Strindberg är en sjukt tråkig man med storhetsvansinne och han ska du inte bry dig om när han skrattar, slå honom på näsan bara!) och du kommer att bli super söt i din senapsgula stickade mössa.

Du värmer min mage med vackra ord Nicole.

Kram

Postat av: Fixar-Jenny

Oj! Honom!!! Honom ska du inte bry dig om heter det ju!!!!!

2008-08-28 @ 14:40:29
Postat av: Milena

Hej där! Jag snubblade in på din blogg via bilddagboken, och måste bara säga att jag gillar den jättemycket! Du skriver skitfint tycker jag. Med tanke på sista raden här så gissar jag att du också börjar universitet på måndag. Sedan med tanke på det du skrev om Dostojevskij, Goethe, Strindberg, Kafka osv och att hinna fixa böcker så vågar jag mig på att gissa att det kanske är litteraturvetenskap du skall läsa...? Misstolkar jag? Om inte, vilket universitet är det du skall läsa på? Vi kanske är framtida kurskamrater! :)

2008-08-28 @ 21:31:41
URL: http://claralice.blogspot.com
Postat av: Gud

En levande själ - P.C. Jersild

2008-08-28 @ 21:45:14
Postat av: Tova

Jag har också varit rysligt ensam denna veckan! Jag har ju inte ens övat på det! Nätterna blir såå långa och monster finns överallt. Dessutom måste jag stänga altandörren i mörkret varje kväll! Mina moster kan beama sig upp till balkongen med! och krypa ut ur ugnsluckan! Och strypa mig på bussen...de är inte kloka!

2008-08-29 @ 14:48:57
Postat av: Milena

Men gud vad kul, jag skall också gå i Göteborg! :D

Haha, precis alla har jag inte köpt än om det lugnar dig lite. Jag köpte på studentbokhandeln som ligger i studenternas hus/kårhuset, det var skitbra för där har dem ju allting (nästan allting iallafall, några böcker var slut men jaja). T.o.m samlat i en hylla under en litteraturvetenskap-skylt så man slipper springa runt och leta. Och weii, tack där :) Haha, det är lungt - jag känner mig ungefär likadan. :P Men då ses vi på måndag alltså, spännande!

2008-08-29 @ 16:45:11
URL: http://claralice.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback