Måndagsinfall med ett tio år gammalt soundtrack

I en stökig lägenhet i Frölunda finns en tjej med tre dagars tovor i håret. Ögonblickbilder fladdrar i hennes huvud. Utanför lämnar fåglarna svarta avtryck mot den grå himlen. Räkningar på fönsterbrädan, utbrända ljus, urdruckna kaffekoppar och ett dovt surr i högtalarna. Ett pillemariskt leende, tre klick på youtube sen fylls lägenheten av musik. Det nittonåriga rockhjärtat byts ut mot det elvaåriga. Det hjärtat hade precis lärt sig slå i takt till Håkan Hellström. Men när det inte var Göteborgspojken så var det Westlife, Backstreet boys och Savage Garden. Den röda kalufsen flyger upp i de vita fåtöljerna i köket och hon sjunger för allt vad hon är värd. Svänger med hela kroppen, tappar nästan balansen, hoppar ner på golvet och slår ut med armarna.

Några tangenttryck, fingrar som höjer volymen och voilá, Celine Dion! Jag snurrar på parkettgolvet och skriker CAUSE I´M YOUR LADY! Gitarrerna, den sunkiga madrassen, den röda väggen och gamla tv-n flimrar förbi och allt är power of love. Tills låten tar slut, jag faller platt och allt är precis som det var förut. Bruna tegelhus utanför fönstret, måndagsångest och makrill i mungipan.

Kommentarer
Postat av: Viktoria

det är så härligt att bara tappa bort sig i gamla låtar ibland :D

Postat av: Anonym

haha, det bästa är när man ger allt och upptäcker efter allt för lång tid att någon står i dörröppningen och undrar vart skruven lossade :)

2009-02-09 @ 21:05:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback