Juninätter och nytvättade lakan

Ibland vill man bara hångla tills läpparna gör ont.
Och det enda bekymret i världen är att solen snart går upp och då kanske morgonen suddar ut magin. Men allt du kan förutspå är en hjärtattack i gryningssol, när dimman lagt sig och du kan uppleva varenda centimeter av honom i klaraste klarhet (eftersom han i den här sekunden kanske är den vackraste du sett).

Åh á rinky-tinky-tinky

Vi har haft skräckmaraton och vänt på dygnet i majorna den här helgen. Det har
handlat mycket om blod, psykopater, mänskliga tusenfotingar och ost. Halv tre i
natt gjorde vi pannkakor och när jag vaknade kände jag mig tjockare än någonsin.
Ordnade till det med ett färgbyte i håret och en långpromenad. Nu tänker jag krypa
ner i sängen och kika på Aristocats, för den filmen kan man inte bli annat än glad av.

05:39

Nu har jag varit vaken hela natten och även om morgonljuset gör
min hudton sjuk, så är det lättare att andas när mörkerhimlen och
nattregnet dragit vidare till en annan kontinent.

Minnesögonblick

Jag vet hur det är att ligga på någons arm och känna att man endast lånar tiden. Man har vilat huvudet på den armen tusen gånger förut och man vet att det inte är han och jag längre, det är förbi, men nu ligger man här och om man bara blundar kan man för några sekunder låtsas att allting var som förut. Varenda hudpartikel sträcker sig utåt och hjärtat slår i otakt. Det är vemodigt och man pratar lugnt och ler och kanske rör vid varandras händer. Men bara snuddande och innan man reser sig upp så lägger man kinden mot hans och känner den välbekanta doften av hans hud och mintiga schampoo. Minnet av en sommarnatt susar snabbt förbi och sen kliver man ur sängen, rättar till klänningen, vänder sig om och betraktar honom en stund.
Han ligger kvar och har inte rört armen, han ler och kisar med ena ögat och hjärtat går inte sönder, för du har byggt dig själv hel igen och du kan gå därifrån och du kan tänka: jag ångrade inte en enda sekund av oss två. Du vet att han vissa ögonblick gjorde dig tusenlycklig och du vet att han andra ögonblick stal dina drömmar och dina andetag och du vet att han är en av de finaste du vet och kanske kommer känslorna aldrig helt promenera iväg från ditt blodomlopp, men du är menad för någon annan.

Måndagstankarna är alltid blågrå

Stressdrömmar, regngator, salamiknäckebröd, syrendoft, flädersaft och tovigt hår. Jag glömde paraplyet hemma och köpte smaklös pasta på seven eleven. Sa högt till stammisen på jobbet att jag struntar helt i män nu. Han höll med och viftade entusiastiskt med händerna. Kände mig lite som Pippi i min fläta och tänkte att ingen riktigt kan stoppa mig nu. Jag har ingen häst, men jag har en dröm och en idé. Jag tänker inte ge upp mig själv för något jag kanske tror är kärlek. Grannen ligger och stönar vägg i vägg och jag har en flis i fingret. Den gör inte så ont, men får mig att tänka på barndomen och somrarna i Varberg. Ibland känns det som om marken vibrerar och ibland kommer jag på mig själv med att sakna förra våren. Orkidén i fönstret har vissnat och ikväll gick jag en omväg hem, för jag ville så gärna klappa en randig katt.

X

Sanningen var att jag inte lyssnade på något du sa
när du försökte lära mig att kärleken inte var allt
tänkte jag på humlor och saftsoppa