I Thailand finns inga monster under sängarna


Jag vet inte hur jag ska börja med orden. Göteborg har gjort det igen. Jag har tappat bort mig på gatorna, dansat med glädjeflickor, druckit öl och hamnat mitt i någonstans. Vi måste akta oss för storstäderna, nätterna och klubbarna. Där träffar vi människor som vänder upp och ner på saker man trodde var självklara. Kanske befinner jag mig i en kärlekssaga, kanske har jag upptäckt fenomenet själsfrände eller så har jag bara såpbubblor i hela huvudet. Och för er som upplevt alla de där bubblorna som rör sig till en okänd takt, så förstår ni att det inte är så lätt att tänka.

- Du behöver inte vara balanserad.
- Om jag inte håller balansen faller jag.

Det kanske handlar mer om fågelvingar, hallonfläckar och känslan av att leva nästipp mot nästipp. Vi kanske inte behöver veta vad alla känslor vill och det kanske inte finns en definition på all vänskap. Det kanske är ett sätt för livet att viska om att det kommer mer. Peta mig i revbenet och låta mig förstå att jag inte har upplevt allt. Jag kanske bara öppnat cirka fem luckor i den där färgsprakande livskalendern.

Det är fredagkväll, jag sitter ensam i mammapappa-huset och är inte ens rädd. Jag är fortfarande nöjd över mitt bokfynd på erikshjälpen. Otroligt fin litteratur inbunden i 13 böcker för endast 136 riksdaler! Dessutom fick jag två Selma Lagerlöf-böcker av min bästa väns moder. Det kläcktes stjärnor ur mina pupiller.
Jag vill absolut ha mer galaupptåg. Efter p3 guldgalan begav vi oss från våra vip-platser, hämtade upp den billiga champagnen, rättade till våra diadem och dansade tills natten ramlade över morgonstupet. Från att ha legat i sängen med härliga tabletter och tusen-nålar-smärta i två veckor, har jag nu släppt lös alla glädjeämnen i hela kroppen och inte suttit still sen jag undslapp sjukdomstillståndet.

Jag ska snart drunkna långsamt i mina satinlakan, men först måste jag berätta att jag fått ytterligare ett brev. Även den här gången utan avsändare. Det innehöll en allvarlig kärleksförklaring som fick det att brinna om kinderna. Han berättade att han planerade att skicka ett brev till, men först skulle han uträtta något som hade med Thailand och monster att göra. Jag väntar spänt!

Jag minns det du viskade då du trodde att jag sov

Som utspädda skuggor försvann människorna på stationen. Jag tog din hand och vi sprang. Vi sprang som om det inte fanns något att lämna. Havet raderade ut det vi sparat till våra påhittade barnbarn. Du och jag skulle sluta existera i nuet.
  Vi kan springa mellan glömda minnen, hoppa på de isflak som fortfarande flyter. Men det är ingenting som ger avtryck i verkligheten. För dina fingertoppar har fryst till is och när jag kysser dem faller du isär. Paniken spelar i mina ögon, när jag förgäves försöker bygga ihop dig. Allt jag gör är att pulverisera det jag redan förstört.

Vi är de förlorade seriefigurerna, som ingen hade tiden att teckna ner.

2008 - en årskrönikaJag sammanfattade 2007 med få ord och bilder i min bilddagbok förra året. Det är tacksamt nu i efterhand. Därför ska 2008 få några ord också. Jag hade bestämt att min filosofi inför 08 skulle vara "Jag har ramlat på de ledsna gatorna förut, om jag ska ramla på några gator mer, ska det definitivt vara de lyckliga."

Första Januari 2008 vaknade jag blåslagen i Alex säng. Alexanders hår var lika rött som mitt. Men det var inte Wellafärg, det var torkat blod. Nyårsafton hade garanterat lika mycket dramatik som vanligt. Det här året försvann min bästa vän med hatten och gitarren helt ur mitt liv. Hans andra hälft stannade och förgiftade dagarna fram tills studenten. Efter ångest, ilska, saknad och slutgiltiga åklagarbeslut var det hela över.
  Under våren hann jag bli ihop och göra slut med Josef en absolut sista gång. (det som skilde den här gången från de hundra andra, var att det äntligen var jag som bestämde mig) Jag kastade Londonhösten i en soptunna och målade upp helt nya bilder. Motivet: en stökig lägenhet vid Linné, tvåans spårvagn och en fin kille med vitaminbrist byttes ut mot tram number seven to heaven. Frölunda var kanske inte himlen, men där fanns en perfekt trea utan soffa.

Innan jag förstod hur 2008 skulle sluta dansade jag mig igenom sommarmånaderna; Studenten - det bästa jag någonsin gjort i hela mitt liv, punkt. Jag blev brun för första gången på flera år i Turkiet, där jag spenderade en vecka med mina favoriter. Jag träffade galna boråsare på Arvika, där vi även blev hatade för att vi skändade döda djur. Urban var vår partymink. Jag avslutade sommaren med att vara lycklig på Emmaboda. Bland festliga sugrör och getingar.
  Hösten blev vacker i Göteborg. Fina klasskamrater, öl på andra lång, ensampromenader i Slottsskogen, flyktiga pojkar och vackra flickor. Och en helt bunt med aldrig förut så levande döda klassiker.
Julen kom och gick (helt utan monopol). Nyår spenderades nedbäddad tillsammans med febriga flickor och starka smärtstillande. Snön föll utanför ett sjukhusfönster. Jag avslutade 2008 och påbörjade 2009 med morfinsprutor, tårar och narkos.

Jag känner precis som
Bella, 2008 var året jag sa hejdå. Tog avsked av en bästa vän, kom över mitt livs hittills största kärlek, lämnade gymnasiet, flyttade från Kinna och hittade något annat. En annan magkänsla.

Och för att presentera det hela i färg: